keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Byrokratia ei irrota hampaitaan

En muista milloin olen viimeksi - ennen tätä päivää - asioinut pankin tiskillä nostaakseni käteistä. Luultavasti jotain kesätyörahoja tai rippikoululahjoja nostaessani 80-luvun alussa. On Norjassa toki pankkiautomaatteja, mutta niiden käyttöön tarvitaan pankkikortti. Kortin saamiseen ei riittänytkään norjalainen henkilötunnus. Kolmen kuukausipalkan jälkeen he uskovat, että tilille on tulossa rahaa vastaisuudessakin. Esiteltyäni työsopimustani ja vakuuteltuani kunniallisuuttani virkailija päätyi myöntämään minulle tilapäisen pankkikortin, jotta voin asioida automaatilla. Sitä täytyy odotella viikko, joten käteisellä mennään. Se täällä tuntuu onneksi kelpaavan.

TV-kanavien tilaamiseen tarvitaan myös kunnossa olevat luottotiedot. Perintäyhtiö Lindorff ei tunne minua, joten ainoa konsti saada telkkariin muutakin kuin viihdearvoltaan virityskuvaa vastaavat NRK1,2 ja 3, on maksaa kanavapaketti vuodeksi eteenpäin. Täytyy soittaa huomenna Lindorffille ja antaa heille mahdollisuus tutustua minuun.

Poistin kirjautumisvaatimuksen kommentoijilta, joten olkaa hyvät.

3 kommenttia:

  1. Norjalaiset taitaa olla aikasmoisia huijareita kun luottamus noin vähissä....

    VastaaPoista
  2. Tai sitten kaikki ulkomaalaiset on lähtökohtaisesti epäilyttäviä...

    VastaaPoista
  3. Ehkäpä tuo Mikan arvio osuu oikeaan (taitaa olla maahanmuuttajista huonoja kokemuksia). Eihän ne Suomessakaan saa kuin pre-paid liittymiä nykyään, kun jättivät liikaa laskuja maksamatta. Mutta onnea uuteen työhön, toivottavasti saat muitakin kannustettua lähtemään täältä Suomesta ja vesikävelyn ikeestä :)

    VastaaPoista