sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Autoilua ja WCup-Berlin

Tulipa piipahdettua Suomessa. Ei se ajomatka niin pitkä ollut. Norjan kelvoton radiotarjonta oli ainoa raskas seikka. Täällä radiossa soivat vain listahitit. Taantumuksellisena räminämusiikin ystävänä saatoin nautiskella radioviihteestä vasta Ruotsin puolella. Paluumatkan ajelin puoliksi isäni kanssa, jolloin ajettavaa tuli vain n. Hki-Oulu per äijä. Radiotakaan ei tarvinnut kuunnella, kun turisimme keskenämme. Kiitokset faijalle avusta. Oli virkistävää tavata kavereita kapakkakierroksella, täällä kun sosiaalinen elämä rajoittuu kahvin hörppimiseen uintikilpailujen kanttiinissa. Harju-Städäri -kierros toimii kuin junan vessa.

Uusi menopeli tuntuu mukavalta. Maantiellä gasoa kuluu vajaat kaksi litraa vähemmän satasella. Merkittävämpi ero syntyy kaupunkiajossa. Honda syö kaupungissa n. 5,4 litraa, kun Chrysler hörppi 9,7. Lievä takaisku oli se, että vientirekisteröinti on voimassa vain vuoden. Ensi syksynä on sitten ohjelmassa uudelleenrekisteröinti Norjaan, ja luultavasti veron maksu. Ajatus oli alun perin odottaa Olympialaisiin, ja tehdä sitten ratkaisuja tulevaisuuden suhteen. No ei auta suunnitella - ei ole ollut tapana tähänkään asti. Jos joku osaa tehdä "autoverosuunnittelua" Norjassa, niin neuvoja otetaan vastaan.

Uimareiden kilpailukausi lähti nyt kunnolla käyntiin. Alex & Alex kilpailivat eilen ja tänään Berliinin maailmancupissa. Kumpikin oli 100 m:llä puolen sekunnin päässä ennätyksestään. Oenin kohdalla se riitti kolmanteen tilaan, eikä voittokaan ollut kaukana. Ihan kohtalaiset tulokset kummaltakin. Oen osoitti olevansa hyvä kilpailija: viimeinen viikko meni ihan poskelleen iskiashermon vihoittelun vuoksi. 200 ru jäi uimatta sen vuoksi. Satasen aikaa täytyy pitää oikeastaan aika hyvänä. Oen jatkaa retkeään Moskovan kautta Tukholmaan. Skelt tulee arkipäiviksi kotiin treenaamaan ja viikonlopuksi Tukholmaan. Vähän kutkuttaisi lähteä käväisemään Tukholmassa...

1 kommentti: